DATUM:  17.08.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Vesti iz Prokuplja 651

Napisala April 16 2019 0

Učenici Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje osvojili su drugo mesto na Repubičkom takmičenju iz zdravstvene nege. Oni su se takmičili sa još 29 škola. Prokupačku ekipu činili su Đorđe Miljanović, Marija Stanković i Milica Milošević iz 3/2 odeljenja, a mentori su im bili nastavnici Danijela Kiković i Snežana Nikić. U pojedinačnom plasmanu, Milica Milošević je zauzela 3. mesto.

-Prezadovoljni smo i ponosni na naše đake. Vredno su radili i pokazali koliko se uči u ovoj školi i kako su važna znanja koja se usvajaju, kazala je nastavnik Snežana Nikić.

Ona je objasnila da je takmičenje održano u Beogradu i da se sastoji iz teorijskog testa iz oblasti zdravstvene nege i praktičnog dela. U teorijskom delu učenici su osvojili maksimalan broj poena.

Ovo je sedmi put da se organizuje Republičko takmičenje iz zdravstvene nege.

Napisala April 12 2019 0

U svim osnovnim školama u Prokuplju danas i sutra su organizovani probni završni ispiti. Prvo se radi test iz matematike, koji je danas, a sutra testovi iz srpkog jezika i književnosti i kombinovani.

Kako je objasnio v. d. direktora Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, Srđan Kovačević, probni završni test iz srpskog jezika i književnosti sutra se radi od 9 do 11 časova. Nakon toga je pauza od pola sata, a zatim i kombinovani test od 11.30 časova.

-Ima dece koja zbog bolesti nisu danas ovde, pa će se njima omogućiti naknadno, da tokom naredne nedelje rade testove. Zato će se rezultati objaviti kroz nedelju dana, kazao je Kovačević.

Probni test je priprema pred ono što će se desiti u junu, kada su svi osmaci u obavezi da urade prijemni, odnosno testovima završe malu maturu.

Napisala April 12 2019 0

Učenička kompanija Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ učestvuje na nacionalnom takmičenju iz socijalnog preduzetništva 17. aprila u Beogradu. Takmičenje se održava u Unikredit banci, a organizuje ga „Dostignuće mladih“. Po propozicijama, oni se predstavljaju trominutnim spotom, a imaće priliku i uživo da se predstave i odgovaraju na pitanja članova žirija.

-Naša kompanija je proizvodnju i snimanje spota obavila u saradnji sa Dnevnim boravkom "Sunce". Veliko nam je zadovoljstvo da smo poslali poruku da su i deca iz Dnevnog boravka "Sunce" deo nas i da kao takvi imaju sva prava i privilegije naše društvene zajednice, kazala je mentor ove kompanije i predmetni nastavnik Dragana Nikolić.

Ovu ekipu čine učenici škole: Sara Nikolić, Sara Stojanović, Milena Marković, Ignjat Adžić, Luka Ristić i Aleksandar Milovanović. Njihova kompanija se zove "White coats-company" i osnovana je školske 2017 – 2018. godine.

Pored novčane nagrade za najbolju tehnološku inovaciju, ove godine se po drugi put ponovo plasirala na ovo takmičenje. Dragani i učenicima u radu pomaže Tim za međupredmetne kompetencije škole.

Način da ih i mi podržimo, jeste da odgledamo video spot koji su uradili i eventualno damo ocenu. To ćete učiniti tako što ćete spot pogledati na Jutjubu, iako je i u tekstu. Dovoljno je samo da kliknete na link:

https://www.youtube.com/watch?v=6ykvN3YRjvE&feature=share

Napisala April 08 2019 0

Na školskom republičkom takmičenju u sportskoj gimnastici, učenici Osnovne škole “9. oktobar“ u prvoj kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osvojili su drugo mesto ekipno. U ovoj kategoriji nastupilo je 120 dečaka iz cele Srbije. Članovi ekipe bili su: Andrija Babić, Marko Demirović i Danilo Ćeranić. Srebrnu medalju pored ovih dečaka dobio je i vođa ekipe, nastavnik Jovica Stojanović. Ovi dečaci su ovim ponovili uspeh iz 2017. godine kada su takođe osvojili drugo mesto i okitili se srebrnim medaljama.

-Nisam očekivao da ćemo osvojiti drugo mesto u ovako jakoj konkurenciji, ali potrudili smo se da se zategnemo maksimalno na svakoj spravi što nam je i pomoglo da ostvarimo ovakav rezultat. Dali smo sve od sebe i krivo mi kada sam posle takmičenja pogledao bilten i video da smo izgubili prvo mesto za 1. bod- kazao je Danilo Ćeranić.

Na ovom takmičenju plasman je izborio i Uroš Grujić. U drugoj kategoriji nastupili su : Miloš Demirović i Aleksandar Babić takođe iz OŠ “9. oktobar“ ali oni nisu uspeli da se domognu medalje. Što se tiče rezultata u ženskoj konkurenciji, učenice OŠ“ Ratko Pavlović-Ćićko“ u trećoj kategoriji (7. i 8. razred) osvojile su 6. mesto ekipno u veoma jakoj konkurenciji. Svoju školu predstavile su: Esra Maksuti, Mina Stajković, Milica Zelenkapić i Iva Janković. Još jedna predstavnica izborila je učešće na ovom takmičenju, a radi se o Kristini Dobrosavljević iz Tehničke škole “15. maj“ koja je osvojila 11. mesto u višeboju.

 

 

Napisala Mart 25 2019 0

Predstava „Sve je u redu“, koju je režirala Milka Tošić, izazvala je veliko interesovanje publike. Ona je koncepirala kao jedanaest dramskih monologa koji poručuju da je život suviše lep da se za njega ne bismo borili ili da bismo se folirali.

-Za očekivani efekat pročišćenja, najzaslužniji su glumci koji su pred nas izašli sa onim sto su iznutra izgradili, razumeli, doživeli i provejali, bez ikakve pozorišne ortopedije. Na sceni nisu imali nista sem istine, kazala je Milka Tošić.

Predstavu je uradila sa učenicima Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ i uz kooprodukciju UE „Rastko“.

Nakon premijere, koja je bila za roditelje, nastavnike i građanstvo, slede reprize za školsku publiku.

 

Strana 1 od 73

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!