DATUM:  11.07.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Nastup za pamćenje

Objavljeno u Kultura Napisala  Oktobar 09 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Povodom obeležavanja Dečije nedelje učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” iz Prokuplja priredili su priredbu za đake isturenog odeljenja OŠ “Svetislav Mirković Nenad “ iz Male Plane u selu Tovrljane. Svojim bogatim kulturnim programom učenici su oduševili, ne samo đake iz Tovrljana i Donje Konjuše, nego i meštane ovog sela, Arbanaške, Trnovog Laza i Kruševice.

Profesori prokupačke škole Slavica Stojanović, Slavica Ćikarić i Dejan Živković rekli su da oni već tri godine organizuju priredbu za đake u Tovrljanu.

-Od otvaranja seoske škole već smo organizovali nekoliko priredbi, ne samo za učenike, nego i za meštane sela. Svojim recitacijama, pesmom, folklorom i glumom učenici su pokazivali svu svoju maštu i kreativnost. Za svoj nastup oni dugotrajnim aplauzom budu nagrađeni, izjavili su profesori OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” i dodali da se tokom boravka u selu učenici međusobno druže.

Za đake i profesore iz Prokuplja učenici isturenih odeljenja maloplanske škole iz Donje Konjuše i Tovrljana, također, su se predstavili bogatim kulturnim programom.

Učiteljica u Donjoj Konjuši Tatjana Šopić i učitelj u Tovrljanu Marko Ćikarić naglašavaju da je, osim kulturnog dela programa, dobro što se deca druže.

Meštani sela, kao i do sada, bili su zadovoljni dolaskom i nastupom đake.

Radivoje i Ilija Šmigić, Zoran Mrdaković i Vlada Peković izjavili su da su oduševljeni onim što su videli i da bi se ovakve priredbe trebale češće organizovati.

-Šta škola znači za jedno udaljeno selo najbolje se videlo po ovoj priredbi i osmehu, ne samo dece, nego svih posetilaca, rekli su oni i izrazili veliku zahvalnost organitatorima ove manifestacije.

-Škola u Tovrnjanu bila je zatvorena skoro 20 godina. Pre tri godina ona je ponovo otvorena. U njoj nastavu trenutno pohađa četiri đaka. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, mnogobrojnim donatorima u renoviranju učionice, mokrog čvora, dovođenju pitke vode, kupovini nastavnih sredstava i školske lektire do sada je uloženo skoro 300 hiljada dinara, rekao je učitelj Ćikarić

Pročitano 470 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd