DATUM:  05.04.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Asfaltirani komunalni iskopi

Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

- Danas završavamo sa radovima na gradskim ulicama i trotoarima na mestima gde su u prethodnom periodu sanirani kvarovi na vodovodnoj mreži.

Reč je o popunjavanju iskopa, odnosno dovođenja asfalta u prvibotno stanje. Kako nam predstoji zimski period , užurbano smo radili da završimo sa sanacijom iskopa na celoj teritoriji grada, rekao je direktor JKP „Hameum“ Predrag Jovićević.

Prema njegovim rečima, sve pomenute radove, za koje je u protekla dva meseca upotrbljeno 30 tona asfalta, obavili su radnici JKP „Hameum“. Ovo preduzeće raspolaže potrebnom mehanizacijom za sve vrste zemljanih radova, a kako direktor najavljuje, uskoro će biti obezbeđena i dodatna oprema za zimsko održavanje gradskih ulica i puteva.

-Spremamo se za zimsku sezonu, zato smo i požurili da završimo asfaltiranje iskopa. Na zalihama imamo oko 12 tona soli, a u toku je nabavka većih količina kalcijum hlorida i soli. Raspisali smo i tender za nabavku daske za mašinu za čišćenje snega koju posedujemo, ističe Jovićević.

Inače, JKP „Hameum“ u okviru kojeg posluje Vodovod, može da se pohvali urednim vodosnabdevanjem cele teritorije opštine Prokuplje i u periodu ekstremno visokih temperatura .

-Ove godine imalo smo najtoplije leto u poslednjih 10 godina, ali i uredno vodosnabdevanje, čime retko koja opština može da se pohvali. Bilo je kratkotrajnih prekida u snabdevanju vodom samo u slučaju kvarova . Neše ekipe su se trudile da u što kraćem roku saniraju kvarove kojih je u protekla dva meseca bilo dosta na mestima gde su cevi stare i dotrajale, istakao je Jovićević.

Trenutno stanje u akumulaciji „Bresnica“ iz koje se većina Prokupčana snabdeva vodom, je 14,2 metra od maksimalnih 19,5 a kako nam predstoji period sa više padavina, očekuje se još veći dotok vode u akumulaciji .

Pročitano 714 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!