DATUM:  23.05.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Predavanje o dijabetesu u kompaniji “Leoni”

Objavljeno u Dešavanja Napisala  Novembar 15 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Светски дан борбе против дијабетеса професори и ученици Медицинске школе “Др Алекса Савић” у Прокупљу, заједно са задравственим радницима Опште болнице, обележили су предавањем о овој болести радницима компаније “Леони”.

О настанку и типовима ове болести, њеној превенцији и лечењу говорили су ученици школе и доктор ендокринолог Љиљана Обрадовић.

- Изузетно је важно што се оваква предавања организују у кругу фабрике. Својим стручним саветима настојимо да код радника подигнемо свест и информисаност о многим болестима, па и о дијабетесу. У Србији данас од ове болести болује приближно 750 хиљада људи. Директно и индиректно трошкови лечења шећера у крви су изузетно велики, изјавила је Обрадовићева и додала да је након више од 15 година застоја ово прво предавање које се организује у једној прокупачкој компанији.

Професор Драгана Николић наглашава да је у оквиру предмета предузетништво и Светског дана борбе против дијабетеса добро што се ова акција одржала у кругу фирме и што су се радници на један стручан и њима доступан начин упознали са овом болешћу.

Заменик генералног директора компаније “Леони” Александра Пeшић рекла је да је изузетно важно што је дошло до споја привреде и школе.

- Ово је први, а не и последњи пут, да имамо предавања ученика и професора Медицинске школе нашим радницима.. Својим доласком они су се делимично упознали и са производним програмом и организацијом рада у фабрици. Очекујем да ће оваквих сусрета у наредном периоду бити више, изјавила је она и нагласила да је менаџмент овим потезом, предавањем и мерењем шећера у крви и крвног притиска показао да брине о здрављу својих радника.

Према њеним речима највеће благо компаније су њени радници и због тога се предузимају све мере како би они имали добре услове за рад.

- Посетом будућих здравстених радника и њихових професора и стручним предавањем желимо да подигнемо свест о томе колико је важно имати здраве животне навике, истакла је Александра Пешић додавши да ће она у најскорије време у школи одржати предавање на тему предузетништва.

У акцији обележавања Светског дана борбе против дијабетеса укључили су се и запослени из прокупачког Дома здравља у чијем саставу се налази и световалиште за борбу против ове болести већ више од две године.

Здравствени радници ове здравствене установе одржали су предавања у прокупачким основним школама “Никодије Стојановић Татко”, “9.октобар” и “Ратко Павловић Ћићко”

Pročitano 1137 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!