DATUM:  23.09.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Izložba o ulici „Ringaštrase“

Objavljeno u Muzej Napisala  Novembar 29 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Narodni muzej Toplice u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom pri ambasadi Austrije u Beogradu, priredio je dokumentarnu izložbu pod nazivom „150 godina bečke ulice Ringštrase“.

U galeriji „Boža Ilić“, u prisustvu zamenika predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića i većnice za kulturu Milice Erić, izložbu je otvorio direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu Johanes Iršik.

„Ringštrase“ je jedna od najlepših i najneobičnijih ulica u svetu. Gradska kružnica ispunjena monumentalnim zdanjima podignutim u zlatno doba. Projektovana je sa ciljem da se sjedine aristokratski luksuz i građanski komfor, ali i da se nadmaše čuveni francuski bulevari.

Ova monumentalna ulica duga je 5,2 kilometra i danas predstavlja živi centar glavnog grada Austrije, okosnicu sveta i pulsirajuću saobraćajnicu.

Posetioci izložbe „150 godina bečke ulice Ringštrase“, moći će da se upoznaju sa istorijom građevinskih radova, njenim izgledom tokom godina, počev od otvaranja 1865. do 1913. godine, kada je ovaj veliki i glamurozni projekat završen.

Pročitano 1435 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!