DATUM:  23.09.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Savetodavci PSS Prokuplje održali niz predavanja po seoskim mesnim zajednicama Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisao  Septembar 27 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

U proteklom mesecu savetodavci Poljoprivredno stručne službe iz Prokuplja održali su niz predavanja po seoskim mesnim zajednicama. Veliki broj prisutnih poljoprivrednih proizvođača izrazili su zadovoljstvo što im se pružila prilika da dođu do dragocenih informacija koje su ovom prilikom mogli da čuju.


Predavanja su održana u Džigolju, Donjoj i Gornjoj Bresnici, Viči, Prekadinu, Petrovcu, Bregovini, Žitnom Potoku, Pasjači, Glasoviku, Mikulovcu, Mađaru, Bacu, Jovinim Livadama, Belom Kamenu, Končiću, Krnji-gradu, Prekopucu, Bulatovcu, Balinovcu i gradskim MZ RJ Selja, DR Toplica, Strahinja, SM Mika, NS Tatko.


Najveće interesovanje poljoprivrednih proizvođača je bilo za aktuelne podsticaje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Prokuplje. Savetodavci Poljoprivredne stručne službe Prokuplje su na predavanjima govorili o aktuelnim radovima u voćarstvu, ratarstvu i zaštiti bilja. Poljoprivredna stručna služba pruža stručne savete na teritoriji celog Topličkog okruga i proizvođači se mogu obratiti kako bi se informisali o podsticajima Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, takođe naglašavaju u službi da svi proivođači koji su zainteresovani za hemijsku analizu zemlišta mogu sa de jave u PSS Prokuplje koja se nalazi na adresi Vasilija Đurovića Žarkog u Prokuplju.


Direktor PSS Prokuplje Žarko Koprivica kaže da su proizvođači prepoznali rad savetodavaca ove službe u kome vide pouzdanog partnera u poljoprivrednoj proizvodnji i da je u službi popunjen veliki broj zahteva za novu priključnu mehanizaciju za koju Ministarstvo poljoprivrede vrši povraćaj sredstava.

Pročitano 629 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno Septembar 27 2018

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!