DATUM:  15.09.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Sanacija puta u Klisurici omogućila normalan saobraćaj Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Novembar 05 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Put u selu Klisurica, u dužini od 900 metara, bio je u izuzetno lošem stanju, oštećen jakim bujičnim vodama. Ali to je sada prošlost. Put je saniran sredstvima Opštine Prokuplje, a u kakvom je stanju posle ravnanja, nasipanja i valjanja, uverili su se član Opštinskog veća opštine Prokuplje zadužen za infrastrukturu, Žarko Koprivica i pomoćnik predsednika opštine Prokuplje, Vladica Mladenović.

-Opština Prokuplje, kao i uvek do sada, izlazi u susret stanovništvu na seoskom području i pomaže tamo gde je najpotrebnije i gde je neophodno brzo reagovati, kako zbog oštećenja puta ne bi bio poremećen normalan život stanovnika tog područja, istakao je Koprivica i dodao da na ovaj način lokalna samouprava nastoji da olakša život svojih građana u svim delovima opštine, bez obzira da li žive u gradskoj ili seoskoj sredini.

-Prioritet nam je da žiteljima u seoskim sredinama  stvorimo što bolje uslove za život, a posebno za rad na njihovim poljoprivrednim imanjima, kako bi im omogućili da ostanu i ne napuštaju svoje domove u potrazi za boljim životom i drugim poslovima, podvukao je većnik zadužen za infrastrukturu u opštini Prokuplje.

On je istakao da se radi o jako važnom putu ne samo za meštane Klisurice, već i susednih sela, koji su navikli da koriste ovaj putni pravac kao najkraću deonicu i vezu sa magistralnim putem koji se nalazi u blizini.

-Zahvalni smo opštini Prokuplje što je učinila napor da nam osposobi ovaj za nas jako bitan put, kojim, zbog oštećenja, do sada nisu mogle da se kreću poljoprivredne mašine, kazao je predsednik Saveta mesne zajednice Klisurica Dragan Miljković.

Prema njegovim rečima, novom putu posebno su se obradovali proizvođači mleka, kojima je sada olakšan transport prilikom predaje njihovih proizvoda otkupljivačima.

-Do sada su proizvođači, a i drugi meštani ovog sela, morali da pešače kilometer, kako bi stigli do magistralnog puta, istakao je Miljković i dodao da se sanacijom puta mnogo pomoglo žiteljima ovog područja, jer sada uređenim putem mogu normalno  da se kreću ne samo poljoprivredne mašine, već i sva putnička vozila.

Pročitano 240 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno Novembar 05 2018

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!