DATUM:  25.06.2021

 • Prokuplje iz dana u dan

Održani tradicionalni susreti Topličana u Beogradu Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Novembar 26 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 7
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Zavičajno udruženje Topličana u Beogradu bilo je organizator susreta Topličana na kojem su prisustvovali narodni poslanici, članovi pojedinih ministarstava, istaknuti pojedinci  iz oblasti javnog, privrednog, društvenog i kulturnog života poreklom iz Toplice, Ruske pravoslavne crkve i sveštenstva. Ovom važnom događaju prisustvovali su i predstavnici Opštine Prokuplje, na čelu sa zamenikom predsednika opštine Miroljubom Paunovićem, kao i predstavnici Blaca, Žitorađe i Kuršumlije.

-Izuzetno je važno da se veza sa Topličanima iz Beograda i drugih gradova Srbije i dijaspore ne prekida, već  da se održava u kontinuitetu. Mnogi Topličani postali su istaknuti i priznati u mnogim oblastima privrednog, društvenog i kulturnog života. Razmena iskustava, uspostavljanje i proširenje saradnje radi unapređenja svih oblasti života i rada jedan je od osnovnih ciljeva ovih tradicionalnih susreta, izjavio je Miroljub Paunović i dodao da je ovo bila jedinstvena prilika da se nekadašnji stanovnici Prokuplja i njihovi potomci upoznaju sa rezultatima rada lokalne samouprave i planovima za naredni period.

Prema njegovim rečima, dobro je što je na ovoj manifestaciji bio  prisutan veliki broj mladih iz sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga, koji su pokazali veliko interesovanje za nastavak saradnje sa ovim i drugim udruženjima u Srbiji i inostranstvu.

Član prokupačke delegacije i Opštinski većnik za kulturu Milica Erić zahvalila se rukovodstvu i članovima delegacije Opštine Žitorađa koji su bili domaćini ovogodišnjih susreta Topličana u Beogradu.

Na ovim susretima Topličana, istaknutim pojedincima iz oblasti zdravstva i sporta dodeljena su prigodna priznanja, a priređen je i bogat kulturno umetnički program.

„Cilj ovog druženja, na kojem se okupilo oko 500 gostiju, Topličana i njihovih prijatelja je širenje prijateljstva i promovisanje topličkog kraja, rekao je predsednik Udruženja Topličana Dragan Vladisavljević.

Tokom večeri, koja je protekla u srdačnim razgovorima i toplim susretima zemljaka, predstavnici opština i privrednici iz Toplice imali su priliku da ukažu na mogućnosti ulaganja u razvoj privrede u njihovim sredinama. Takođe su iskoristili priliku da lokalni uspešni privrednici prikažu svoje proizvode i upoznaju goste sa privrednim potencijalima i razvojnim mogućnostima topličkog kraja.

Pročitano 1432 puta

7 Komentara

 • Link komentara Magdalena Novembar 26 2018 napisao/la Magdalena

  Izuzetno je važno da se veza sa Topličanima iz Beograda ne prekida.

 • Link komentara Milica Milicic Novembar 26 2018 napisao/la Milica Milicic

  Toplicani iz raznih krajeva Srbije i dijaspore...povezani neraskidivim vezama.

 • Link komentara Dusan Filipovic Novembar 26 2018 napisao/la Dusan Filipovic

  Tradicija se nastavlja, ovi susreti omogućavaju da se u Beogradu Topliičani medjusobno druže, da se ljudi upoznaju sa kulturom i ekonomijom Toplice.

 • Link komentara Ivana Novembar 26 2018 napisao/la Ivana

  Lepo je videti ovo druzenje Toplicana sa raznih strana, ovako se promovise okrug na pravi nacin.

 • Link komentara Milena Novembar 26 2018 napisao/la Milena

  Na mladjima svet ostaje i njihovo talenat,kapacitet i potencijal treba biti malsimalno ekspoatisan,njihov sinhronizovan rad daje imponzantne rezultate!

 • Link komentara Milena Novembar 26 2018 napisao/la Milena

  Na mladjima svet ostaje i njihovo talenat,kapacitet i potencijal treba biti malsimalno ekspoatisan,njihov sinhronizovan rad daje imponzantne rezultate!

 • Link komentara Dragan Novembar 26 2018 napisao/la Dragan

  Divno je što postoje ivakvi događaji..trebalo bi se češće sastajati.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na našu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!