DATUM:  12.07.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Uručeni sertifikati polaznicama obuke za gerontodomaćice Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Februar 12 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Prokuplju danas su uručeni sertifikati polaznicama obuke za gerontodomaćice, koju je uspešno završilo 10 žena iz Prokuplja i Kuršumlije.

Obuku su sprovodila stručna lica iz Gerontološkog centra Beograd,  a po prvi put, praktični deo obuke za ovo zanimanje organizovan je u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

-Gerontološki centar Beograd je realizovao program obuke  za obavljanje poslova gerontodomaćice, koji je akreditovan od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.  Sve polaznice su uspešno savladale i teoretski i praktični deo obuke, tokom koje su pokazale veliku motivisanost i zainteresovanost , istakla je predavač Vesna Despotović, dipl. socijalni radnik Gerontološkog centra Beograd.

Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine organizuje obuke za potrebe tržišta rada.

Prema rečima Žarka Stojanovića, saradnika za odnose sa javnošću NSZ Prokuplje, obuka za gerontodomaćice organizuje se svake druge godine, a ove godine po prvi put obuka je praktično sprovedena u Domu za smeštaj starih lica.

-Ove godine obuku je pohađalo 6 žena iz Kuršumlije i 4 iz Prokuplja. Prema oceni izvođača, sve polaznice su uspešno savladale obuku i danas su im uručeni sertifikati koji im omogućuju lakše zaposlenje u državnim ustanovama ili privatnom sektoru, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, istakao je Stojanović.

Jedna od polaznica obuke, Suzana Petrović (52),  kaže da  je veoma  zadovoljna stečenim znanjem i nada se da će joj sertifikat pomoći da lakše dođe do posla.

-Pre mnogo godina, radila sam u  „Topličanki“, kada sam ostala bez posla trudila sam se da uvek nađem novi posao, a sada se nadam da će mi u tome pomoći i ovaj sertifikat, kazala je Suzana i izrazila zahvalnost NSZ Prokuplje, ekipi  Gerontološkog centra Beograd  i Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

Pročitano 316 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd