DATUM:  23.05.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima subvencije za dizel gorivo Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Februar 22 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Od 1. marta poljoprivrednici će, nakon četiri godine, ponovo moći da računaju na subvencije za dizel gorivo. Za ove namene Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije izdvojilo je dve milijarde dinara.

-Poljoprivrednici koji se bave voćarskom, ratarskom,  povrtarskom ili nekom drugom poljoprivrednom proizvodnjom moći će da dobiju subvencije za 60 litara po hektaru. Subvencije za jedan litar dizel goriva iznose 20 dinara, rekla je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje Duška Petrović i dodala da je 20 hektara maksimalana površina zemljišta za koje će se dodeljivati subvencije za gorivo po jednom gazdinstvu.

Procedura za dodelu subvencija sada je mnogo jednostavnija, za razliku od prethodnih godina.

Poljoprivrednicima za subvencije za gorivo sada neće biti potrebni nikakvi fiskalni računi.

-Ove subvencije moći će da dobiju samo registrovana poljoprivredna gazdinstva. Na osnovu prijavljenih podataka Upravi za trezor o poljoprivrednom gazdinstvu, Uprava za agrarna plaćanja će od 1. marta do 30. aprila uplaćivati novac, rekla je Petrović i dodala da se očekuje da najveći deo novca poljoprivrednicima bude isplaćen do početka prolećne setva.

 

Pročitano 1154 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!