DATUM:  23.05.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Smanjen broj nezaposlenih u Prokuplju Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Februar 22 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

U cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2019. godinu, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu.

Nova zapošljavanja ove godine omogućena su sprovođenjem javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica, programom zapošljavanja pripravnika sa srednjim i visokim obrazovanjem, kao i programom stručne prakse i sticanja praktičnih znanja.

Invalidna lica koja su na evidenciji nezaposlenih, ove godine  dobiće zaposlenje u okviru programa javnih radova, a opredeljena su i sredstva za refundaciju troškova osobama sa invaliditetom koja se zapošljavaju pod posebnim uslovima. Subvencije su namenjene i za zarade invalida iz kategorije lica koja su bez radnog iskustva.

Javni poziv za dodelu subvencija upućen je i poslodavcima, za lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i za programe obuke koja se sprovodi na zahtev poslodavaca.

-U Prokuplju, kao i u celom Topličkom okrugu smanjen je broj nezaposlenih lica u odnosu na prethodnu godinu. Od 7.300 nezaposlenih u Prokuplju, sada je na evidenciji NSZ oko 5.700, što znači da je za trećinu smanjen broj onih koji traže posao, istakao je saradnik NSZ Žarko Stojanović.

Kako ističe, smanjenju broja nezaposlenih doprinele su brojne aktivnosti vezane za aktivnu politiku zapošljavanja, tako da je tokom prošle godine oko 1000 lica obuhvaćeno tim merama, za koje je utrošeno oko 130 miliona dinara.

 

 

Pročitano 113 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!