DATUM:  23.05.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

O pravilima u saobraćaju uče od policije Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  B.R. Mart 04 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Učenici odeljenja 4/3 Tehničke škole „15, maj“ Prokuplje družili su se sa pripadnicima saobraćajne policije Policijske uprave Prokuplje. Cilj je bio da se oni, koji su u saobraćajnom smeru škole, upoznaju sa novim Zakonom o bezbednosti u saobraćaju. Istovremeno su naučili kako se radi saobraćajni uviđaj.

Nastavnik koji ih je vodio, Srđan Jović, kaže da je ovo značajan segment obrazovanja, jer učenici na konkrentim pokaznim vežbama najbolje savladavaju gradivo.

-Ovom prilikom se zahvaljujem Policijskoj upravi Prokuplje što nas je primila. Učenici su sa velikim interesovanjem pratili izlaganje saobraćajnih službenika i kasnije imali i priliku da saznaju sve što ih je interesovalo, kazao je Jović.

Oni su se upoznali i sa statistikom saobraćajnih nezgoda, kao i sa najčešćim uzrocima istih. Čuli su sve o bezbednoj i propisnoj vožnji.

Kako dodaje Jović, praktičan rad je veoma važan segment u obrazovanju, te je i poseta ovakvim službama važna. Ona upućuje učenike da praktično shvate sve procese.

B.R.

Pročitano 60 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!