DATUM:  24.07.2019

  • Prokuplje iz dana u dan

Produženi boravak u Tatkovoj školi po svim EU standardima Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  B.R. Mart 18 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Produženi boravak u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ koji je formiran septembra 2018. godine, u ovoj školskoj godini, naišao je na veliko interesovanje roditelja prvaka. Trenutno je 25 deteta koji su u njemu, a u planu je, ukoliko postoji interesovanje, da se naredne školske godine otvori još jedna grupa.

-Naš produženi boravak urađen je po svim evropskim standardima. Cilj je da se olakša roditeljima, jer prvaci ovde provode vreme pre ili posle školske nastave, rade domaće zadatke, učestvuju u edukativnim radionicama i potpuno su bezbedni, kazao je v. d. direktora škole Srđan Kovačević.

On dodaje da je produženi boravak u potpunosti opremljen i prilagođen deci tog uzrasta.

-Imamo deo za učenje, deo za igru, posebno kuhinju gde doručkuju i ručaju. Sanitarni čvor je takođe prilagođen prvacima. Za sada je interesovanje ogromno, pa ćemo naredne školske godine verovatno otvoriti još jednu grupu, dodaje Kovačević.

Prilikom upisa u školu, roditelji će dobiti anketne listiće gde će se izjasniti da li žele da njihovo dete bude u produženom boravku. Ukoliko postoji interesovanje, tražiće se dozvola od nadležnog ministarstva za formiranje još jedne grupe.

Sa prvacima u produženom boravku ove godine radi učiteljica Snežana Lazić. Boravak je otvoren od 8 do 15 časova tokom radne nedelje, ali se dešavalo da na zahtev roditelja, koji iz opravdanih razloga kasni, dete ostane i duže.

-U produženom boravku deca imaju priliku da ispolje svoju kreativnost i van nastave, pokažu svoj talenat i da sa lakoćom savladaju nastavno gradivo i domaće zadatke, istakao je Kovačević.

U Tatkovoj školi, zajedno sa isturenim odeljenjima, trenutno je 854 učenika, a u prvi razred ove školske godine upisana su tri odeljenja.

 

 

 

 

Pročitano 80 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno Mart 18 2019

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is a Joomla Security extension!