DATUM:  09.08.2020

  • Prokuplje iz dana u dan

Vesti iz Prokuplja 1153

Napisao Oktobar 04 2018 0

Pod sloganom “Dan dobrote”, Crveni krst Prokuplje posetili su polaznici Predškolske ustanove “Neven”. Ova poseta organizovana je povodom obeležavanja Dečije nedelje.

Vaspitačica u PU “Neven” Olivera Dimić rekla je da su se deca tokom boravka u Crvenom krstu upoznala sa radom ove humanitarne organizacije.

-U razgovoru sa zaposlenima u Crvenom krstu deca su se upoznala sa radom i aktivnostima koje sprovodi ova organizacija. Ono što je značajno jeste da kod dece razvijemo svest za pružanje pomoći bolesnim, starim i ugroženim licima, izjavila je ona i dodala da su mališani doneli igračke i odeću za decu iz ugroženih porodica.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete i interesovanja mališana za rad organizacije. On je naglsio da je dobro da deca umeju da podele sa vršnjacima i osete kada drugima treba pomoći, a pokloni koje su doneli su pravi pokazatelj toga.

U sklopu obeležavanja Dečije nedelje učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” održali su pozorišnu predstavu u sva tri prokupačka obdaništa: Bambi, Radost i Bajka.

Napisao Oktobar 04 2018 0

U okviru šestog kola Treking lige Srbije koje je održano na Rajcu, učestvovalo je pet planinara iz Planinarsko skijaškog kluba Toplica. Najbolji rezultat ostvarila je Jelena Nasković, koja je zauzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji.

Na istoj stazi Darko Žarić zauzeo je 34. mesto, Ana Pantić i Maja Nasković sa istim vremenom 35. mesto, dok je Milan Bečejski na srednjoj stazi bio trinaesti. Treba napomenutu da je u Rajcu učestvovalo 258 takmičara.

-Zadovoljan sam postignutim rezultatima na Rajcu. Trenutno smo u okviru Treking lige ekipno na 15-tom mestu od 65 klubova što je za nas uspeh obzirom da se prvi put takmičimo. Očekuje nas poslednje kolo 20. oktobra kod Paraćina gde očekujem da
potvrdimo dobre rezultate kao i medalje koje smo osvajali tokom ove planinarske sezone, rekao je Darko Žarić predsednik Planinarsko skijaškog kluba Toplica.

Napisao Oktobar 04 2018 0

Zalagaćemo se da vam obezbedimo što bolje uslove za odrastanje, nastavićemo da ulažemo u Predškolsku ustanovu, planiramo da izgradimo još jedno igralište, čulo se juče, u skupštinskoj, na prijemu koji je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar
Simonović priredio za decu iz PU “Neven” povodom Dečije nedelje.

Prvi čovek opštine razgovarao je sa mališanima o njihovim željama i potrebama i tom prilikom istakao da je pravo zadovoljstvo što može da ugosti najmlađe sugrađane.

-Ovo je najlepši deo posla koji ima predsednik opštine. Najlepši poklon uvek dobijam od njih, a to su pesme i recitacije kojima su mi ulepšali današnji dan. Svake godine organizujem prijem za predškolce i veoma sam srećan jer vidim koliko su deca lepo
vaspitana i obrazovana za svoj uzrast. Nastavićemo da ulažemo u Predškolsku ustanovu da bi deca imala što bolje uslove za igru, tako da planiramo da izgradimo još jedno igralište i opremimo ga modernim mobilijarom. Takođe nam predstoji realizacija jednog velikog projekta uz finansijsku podršku EU PROGRES-a, koji će izdvojiti 150.000 evra, dok će Opština Prokuplje učestvovati sa 110.000 evra. Radi se o rekonstrukciji i kompletnom opremanju kuhinje koja će snabdevati sve vrtiće u gradu, istakao je
Simonović.

On je naglasio da su prokupački učenici postizali izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima i osvajali nagrade na raznim sportskim i kulturnim manifestacijama, i dodao da je zapažen i uspeh studenata na univerzitetima.

-Ponosni smo na njih. Nastojaćemo da što više izdvajamo za decu i mlade, koliko god bude sredstava u budžetu, oni su uvek prioritet, jer su deca naša budućnost, naglasio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Opština Prokuplje je ovom prilikom pripremila posluženje za današnje goste, koji su obišli zgradu i upoznali se sa radom Matične službe.

Napisao Oktobar 04 2018 0

U okviru ovogodišnje Dečije nedelje, koja se odvija pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, prokupački Dom kulture je za svoje najmlađe posetioce organizovao predstavu glumaca iz Bujanovca.

Omladinska scena bujanovačkog amaterskog pozorišta, za učenike prokupačkih osnovnih škola, odigrala je predstavu „Oče naš sa likom Svetog Save“ prema tekstu dečijeg pesnika i dramskog pisca Toda Nikoletića.

Radnja predstave se odvija u vremenu posle Drugog svetskog rata, u jednom ratnom sirotištu, koji naseljavaju napuštena, zanemarena i iznad svega unesrećena ratna siročad. Prepušteni sami sebi, oni žive bez vere, duhovnog temelja, ispod praznog
neba, pod okriljem surovog sveta odraslih. Na putu ka prosvetljenju i spoznaji dobrote, humanosti, brižnosti, empatije i duhovne snage, oni doživljavaju zablude, moralne padove i beščašća.

Ovi mladi bujanovački glumci pokazali su svojom glumačkom veštinom, da je put osvešćenja i pokajanja čemeran i tegoban, ali da se njegovi krajnji plodovi u slasti i bezmernoj radosti kušaju.

Napisao Oktobar 04 2018 0

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović priredio je prijem za zaposlene i korisnike Doma učenika srednjih škola.

Predsednik Simonović je upoznao direktoricu Doma Jelenu Vuković, vaspitače i učenike prokupačkih srednjih škola sa radom i aktivnostima koje sprovodi lokalna samouprava.

-Dom učenika srednjih škola je ponos grada. Sa svojim sadržajima, školskim i vannastavnim aktivnostima, ali i odličnim uspehom dece, stanara Doma, nalazi se u samom vrhu u Srbiji. U razgovoru sa direktoricom Vuković, vaspitačima i srednjoškolcima, uverio sam se da u ustanovi sve funkcioniše u skladu sa planiranim programom, izjavio je Simonović i dodao da mu je drago što su deca odlični đaci u svojim školama i što im Prokuplje, nakon završetka školovanja, ostaje u najlepšim uspomenama.


On je naglasio da mu je drago što će ova vaspitno-obrazovna ustanova naredne godine proslaviti izuzetno vredan jubilej.

-Znajući rad direktorice Jelene Vuković siguran sam da će 60 godina uspešnog rada i postojanja ustanove biti obeleženo na najbolji mogući način, rekao je Simonović i podvukao da je lokalna samouprava uvek spremna da pomogne u radu ove ustanove iz razloga što je ona sada postala mesto za najbolje đake iz mnogih krajeva sa juga Srbije i što je Prokuplje, pored ostalog, upravo postalo prepoznatljivo po ovom Domu.

Direktorica Jelena Vuković je istakla da je od postojanja ustanove ovo prvi put da se organizuje prijem kod predsednika Opštine Prokuplje.

-Izuzetno je prijatno i imponuje kada sa velkim poštovanjem i oduševljenjem pričamo o ustanovi. To nam daje još veću energiju i motiv da svoj rad sa decom podignemo na viši nivo, izjavila je Vuković i dodala da su u sklopu obeležavanja Dečije nedelje u Domu organizovane mnoge sportske i kulturne manifestacije.

Prema njenim rečima, organizovanjem prijema od strane predsednika Opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića deca su osetila da su prihvaćena u ovom gradu.

Stanari Doma učenika predsedniku Simonoviću poklonili su sliku koju su sami naslikali.

Strana 97 od 129

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd