DATUM:  25.06.2021

  • Prokuplje iz dana u dan
Ostali sportovi

Ostali sportovi 7

Napisao Objavljeno u Ostali sportovi Juli 05 2018 0

Na terenima TK Topličanin održavaju se tradicionalni profesionalni teniski turniri za žene. Ove godine na dva turnira sa nagradnim fondom od po 15.000 dolara učestvuje preko 90 teniserki sa svih kontinenata.

Prema rečima organizatora, radi se trenutno o jednom od najjačih tunira u Srbiji i okruženju, pa će Prokuplje narednih dana biti centar teniskog sporta na ovim prostorima.

-Lokalna samouprava daje punu podršku ovakvim manifestacijama, koje naš grad prezentuju u najlepšem svetlu. Turnir je jako značajan, ne samo u sportskom već i u svakom drugom pogledu, jer nam daje priliku da na pristojan i dobar način ugostimo takmičarke sa svih strana sveta. Ovi turniri imaju tradiciju, dobro su poznati, ucrtani su u svetsku tenisku mapu i Prokuplje se po tome prepoznaje. Narednih nedelja Prokuplje će biti centar teniskog sporta i nadam se da će neko od ovogodišnjih učesnika u budućnosti izrasti u vrhunskog tenisera i da će se rado sećati turnira u Prokuplju, rekao je Ljubiša Blagotić, pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje, otvarajući teniski turnir.

Mečevi na turniru su na programu svakog dana sa početkom od 8 časova pa sve do 18 sati.


Napisao Objavljeno u Ostali sportovi Juni 04 2018 0

Karatisti Topličanina nastupili su za vikend u Vranju, na tradicionalnom Međunarodnom karate takmičenju “Vranje Open”, gde su se susreli sa vršnjacima iz karate klubova iz zemlje, ali i Makedonije i Bugarske.

Osvojeno je ukupno 15 medalja, i to pet zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.

-Ovo je odličan rezultat najmlađih takmičara Topličanina, koji su na početku takmičarske karijere i pred kojima je svetla budućnost. Za njih je ovo bio test na kraju prolećne takmičarske sezone,koji su položili sa odličnim uspehom. Idemo dalje u nove pobede, saopštili su iz Karate kluba Topličanin.

 


Napisao Objavljeno u Ostali sportovi Juni 04 2018 0

Legendarni srpski odbojkaš održao je pokazni trening koji je okupio veliki broj dece. Grbić je trenutno najveći promoter odbojke u svetskim okvirima i poziv da u Prokuplju održi trening odlična je ideja prokupačkih trenera.

-Cilj  ovih treninga je da se deci približi način rada koji se upražnjava u radu sa decom koji nije orjentisan samom sportu već se koristi da bi se deca igrala i razvijala. To je osnovna razlika u onome što radimo i gde želimo da pokažemo da je sport samo sredstvo koje treba da pomogne deci da bi se spojila, odrastala zajedno i naučila da budu tolerantna. To je svojevrsna životna škola i u tom smeru se radi odnosno razvija. Ne radimo samo aspekte sporta već i aspekte prevencije motoričke i ortopedske prirode iz razloga da deca pre nego što se igraju moraju da budu zdrava, rekao je Vladimir Grbić.

Pokaznom treningu, osim članova odbojkaških klubova iz Prokuplja, prisustvovali su i članovi odbojkaškog kluba iz Leskovca.

Nakon završenog pokaznog treninga, predstavnici četiri grada, Skoplja, Leposavića, Medveđe i Prokuplja zajedno sa Vladimirom Grbićem počeli su dogovore o IPA projektu prekogranične saradnje u oblasti odbojke čija realizacija bi uskoro trebalo da počne.


Napisao Objavljeno u Ostali sportovi Maj 30 2018 0

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održaće 2. juna, u subotu, pokazni trening i predstaviće svoj odbojkaški kamp na Zlatiboru.

Pokazni trening biće održan od 11 sati u Sportskoj hali u Prokuplju.


Napisao Objavljeno u Ostali sportovi Maj 28 2018 0

Rukometašice Topličanina savladale su „Rtanj“ rezultatom 29:17 i tako postale član Super B lige.

-U prolećnom delu prvenstva, devojke su zabeležile sve pobede i sasvim zasluženo se izborile za plasman u viši rang, kazali su iz Uprave ŽRK Topličanin.


Napisala Objavljeno u Ostali sportovi Oktobar 16 2017 0

Rukometaši Topličanina poraženi su u Negotinu u susretu sa „Hajduk Veljkom“ rezultatom 27:26 poluvreme 12:12.


Napisala Objavljeno u Ostali sportovi Oktobar 09 2017 0

Derbi trećeg kola Super B rukometne lige u kojem su se sastali "Topličanin" i dosadašnji lider na tabeli Novi Pazar završen je bez pobednika 24:24 poluvreme 13:14.


Prijavite se na našu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!